Tavsiye Psikolog

Anne Bebek Çantaları Nasıl Olmalı?

3 dakika okuma süresi
Anne Bebek Çantaları Nasıl Olmalı?

Bebek denildiği zaman en önemli konulardan biri kesinlikle bebek çantasıdır. Bebek daha dünyaya gelmeden hazırlanır ve neredeyse uzun bir süre o çanta hep sizinle birliktedir.

 

Çanta Nasıl Olmalıdır?

Büyük, geniş ve çok gözlü olmalıdır. Sırt çantası şeklinde olursa taşıması daha kolaydır. Ayrıca hafif çanta tercih edilmeli çünkü içini bebeğin eşyaları ağırlaştıracaktır. Kenarlarında su koyma yeri olmalıdır. Ayarlanabilir olmalıdır.

 

Çantanın İçinde Neler Olmalıdır?

Bebek bezi, ıslak mendil, yedek çorap, yedek kıyafet ( bebekler çok fazla kusabilir, terleyebilir ), mevsime göre battaniye, oyuncak, pişik kremi, pamuklu mendil, süt sağılıyorsa süt saklama kabı, süt sağma makinesi, su, kullanıyorsa biberon, kullanıyorsa emzik, alt açma bezi, diş çıkarıyorsa eğer diş kaşıyıcı, şapka, kundak, yedek ayakkabı, ateş ölçer, eldiven, havlu, mama yiyorsa mama, mama kaşığı, mama önlüğü, ağız bezi, kirli bezler için çöp poşeti, burun aspiratörü, biberonu temizlemek için biberon fırçası, sağılan sütü koymak için süt saklama poşeti, süt saklama poşetinin üzerine tarih yazmak için keçeli kalem, emzirme önlüğü, göğüs pedi, emzik askısı, emzirme yastığı, omuz bezi, fırça ve tarak seti, bebek yağı, uzun bir yolculuğa çıkılıyorsa eğer bebek şampuanı, banyo için ayrı bir havlu, bornoz, tırnak makası, bebek deterjanı ve yumuşatıcısı, bebek küveti, küvet filesi, yüzebilen oyuncaklar ve bebeğinizin yaşına uygun sağlıklı yiyecekler gereklidir. Bütün bunların hepsini düzenli bir şekilde koymalısınız. Çünkü ihtiyacınız olduğunda neyin nerede olduğunu bilip hemen bulabilmelisiniz.

 

Anne Çocuk

Bebek büyüdükçe çantanın içine koyulan eşyalar değişkenlik gösterir. Örneğin; bir süre sonra biberon, mama kaşığı, mama önlüğü, emzik gibi eşyalar yerine; daha fazla yedek kıyafet, daha fazla oyuncak, yiyecek sağlıklı bir şeyler, boyama kitabı, boyama kalemleri, kitap gibi.

 

Çanta Nasıl Temizlenir?

Nemli bir bezle içi güzelce silinmeli. Gün sonunda mutlaka havalandırılmalı. Tekrardan düzenli bir şekilde yerleştirilmeli. Unutulmaması gereken bilgilerden bazıları; eksik bir eşya varsa hemen tamamlanmalı unutulmadan. Ayrıca mutlaka görünebilecek bir yere koyulmalı ki dışarı çıkarken aranmaz zorunda kalınmasın. Bütün bunlara dikkat edildiğinde gününüz mutlu geçecektir. Ve herkesin keyfi yerinde olacaktır.