Tavsiye Psikolog

Anne Bebek Çantası Tavsiyeleri Nelerdir?

3 dakika okuma süresi
Anne Bebek Çantası Tavsiyeleri Nelerdir?

Anne olmadan önce çantaya ne konulduğunun pek bir önemi olmayabilirdi fakat çocuk sahibi olduktan sonra çantaya koyulan malzemelerin büyük bir önem taşıdığını görmekteyiz. Bir anne olarak herkes çocuğunun tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak ister. Bu konuda annelerin tavsiyeye ihtiyaç duyduğu görülmekte. Bu makale ile çocuğunuz için anne bebek çantasında olmazsa olmaz malzemelerin nelerden oluştuğunu görebilir ve bebeklerinizin ihtiyaçlarını tam anlamıyla daha rahat karşılayabilirsiniz.

 Doğuma Girerken Çantaya Neler Koyulmalıdır?

Anneler hamilelik döneminde yeterince stres yaşadığı halde doğumun yaklaştığı andaki o telaş hiçbir şeye benzemiyor. Bu nedenle özellikle de doğuma yaklaşmış olan annelerin doğumdan önce yeni doğacak bebeği için gerekli malzemelerin içinde bulunduğu bebek çantasını önceden hazırlaması tavsiye edilmektedir.

1. Bebek Bakım Ürünleri

Ne kadar süre hastanede kalacağınızı bilmediğinizden birkaç gün yetecek kadar bebek bakım ürünleri (ıslak mendil, pişik kremi vb.) koymanız bebeğinizin hijyeni açısından oldukça önemlidir.

 2. Bebek Bezi

Yeni doğan bebeğinizin altını değiştirmek için birkaç gün yetecek kadar bebek bezi almayı unutmamalısınız. Her ihtimale karşı birkaç gün kaldığınızda yeterli olacak kadar yanına almanız o anki telaş içerisinde işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

3. Yedek Kıyafet

Yeni doğan bebeğiniz için anne çocuk çantasının olmazsa olmazlarından yedek kıyafet. Her ihtimale karşı yanınıza bebeğiniz için birkaç tane yedek kıyafet almalısınız. Kirlenebilir ve yenisini bulmak o ortamda pek mümkün olmayabilir ya da sizin için ekstra stres oluşturabilir. Bu nedenle birkaç gün hastanede kalacağınızı düşünerek yeterli şekilde anne çocuk çantasına yedek kıyafet koyulması gerekir.

4. Anne İçin Bir Şeyler Koyulmalı

Yeni doğum yapan anne için de çantaya yedek kıyafet koyulmalıdır. Bunun yanında bebeği emzirirken işini kolaylaştıracak emzirmeyi kolaylaştıracak krem, göğüs pedi gibi ürünleri de çantada bulundurmak annenin işini daha da kolaylaştıracaktır.

5. Diş Fırçası ve Diş Macunu Bulundurun

Çeşitli nedenlerden dolayı hastanede kalma süreniz uzayabilir. Birkaç gün olarak düşünürsek yanınızda diş fırçası ve diş macunu bulundurmak isteyebilirsiniz.

6. Anne İçin Rahat Kıyafetler

Doğum yapan anne, taburcu olurken konfor açısından rahat kıyafetler giymek isteyebilir bu nedenle çantada anne için rahat kıyafetler bulundurulabilir.