Tavsiye Psikolog

Psikolojik Destek Neden Gerekli?

4 dakika okuma süresi
Psikolojik Destek Neden Gerekli?
“Psikolojik destek neden gerekli?” sorusunun cevabı aslında oldukça basit: Günümüz dünyasında kişinin hayatındaki tüm gelişmeleri ve bu gelişmeler sonucunda biriktirdiği tüm sorun ve yüklerin, işi tamamen bu sorun ve yükleri çözmeyi iş olarak benimsemiş ve bu yeterliliğe sahip uzmanlar tarafından çözülmesi gerekliliği söz konusudur. Kişinin olumsuz ve kendi hayatına engel teşkil eden düşünce yapısının olumluya doğru şekillendirilmesi, uzmanca belirlenmiş sorularca kişinin sorunları belirlenerek, kişiye uygun bir yaklaşım belirlenmesi ve buna uygun bir yollarla kişinin hayatındaki zorlukları engellemeye yardımcı olunması psikolojik desteğin amacıdır. Uzun süren ve çözülemeyen, daha iyiye gitmeyen depresyon hali, tükenmişlik hissi ve bu konuyu değiştirecek enerjinin kişinin kendisinde bulunmadığını düşünmesi, sorunları varoluş düzleminde çözmeye çalışmak, çeşitli saplantı içeren duygu durum yoğunluğu, dikkat eksiklikleri gibi başlıca psikolojik desteği gerekli kılan haller baz alındığında ve bunların haricinde kişinin hayatını çok daha kaliteli ve yaşanılır kılmak için psikolojik destek alınması son derece önemlidir. Bilinen yanlışın aksine hayatlarıyla ilgili bir problem ya da soruna sahip olmadığını düşünen insanların da düzenli psikolojik destek almaları, memnun oldukları hayatlarını aynı kalitede devam ettirmeleri açısından da oldukça önemlidir.
psikolojik Destek

Psikolojik destek almayı gerektiren etkenler nelerdir?

Psikolojik destek almayı gerektiren etkenler arasında aile içi sorunlar, çeşitli dış etken ve travmalar, çeşitli felaket ve doğa olayları, yaşanmış ağır sağlık sorunları ya da aile içinde yaşanan sağlık sorunları sonrası oluşan sorunlar, aile fertleri ya da sevilen bir kişiyi kaybetmek, bunların açtığı boşluk ve hissizlik durumu, bunların dışında da kişiye ve duruma göre farklılaşabilir onlarca durum ve sorun yer almaktadır. Bunlara karşı geliştirilebilecek ve uygulanabilecek en iyi savunma yöntemi olarak psikolojik destek gerekliliği olmalı yönünde de bir yanıt verebiliriz. Uygun zaman ve uygulama biçimiyle verilmiş psikolojik destek gecikmiş destekten çok daha etkili bir yöntemdir. Psikolojik desteğe ihtiyaç duyulan andan itibaren bu desteği almak hem kişinin kendi ve hayatı ile ilgili yaşadığı sorunların derinleşmesini engeller, hem de en kısa zamanda güçlenmesine ve daha fazla sorun yaşamamasına karşı kendini hazırlıklı hale getirmesini sağlar.

Psikolojik destek hangi kısımlardan oluşur?

Psikolojik destek iki kısımdan oluşur. İlk kısım kişi ve psikolojik desteği veren kişinin arasındaki bağı sağlamak için ilk önce bir psikolojik değerlendirme yapılması ve kişiye özel olarak belirlenen sorularla bu durumu netleştirmeye çalışılması ile başlanır. İkinci kısımda da kişi ve onun sorunları hakkında net bilgi sahibi olan psikolog ya da terapist kişiye uygun bir yöntemle beraber net ve kesin şekilde sorun çözmeye ve kişinin hayatını kişinin yardımıyla daha iyiye ve daha sorunsuz bir şekle getirmesi için terapi yapmasıdır. Terapi süreci kişi için ana süreçtir ve tüm desteğin sonuçları kişinin sorunlarının çözülmesi ya da kişiyi sorunlarını çözmeye ikna edecek kadar güçlendirmek bu sürecin başarısı ile mümkündür. Bu yüzden birbirlerine temelden bağlı bu iki sürecin de belirlenen şartlar ve uzmanlıkla yapılması, danışanın tüm sorunlarının eksiksiz belirlenmesi ve buna uygun bir yöntem belirlenerek tedavi yapılması çok önemlidir. İl ve ilçe bazlı bölgenizdeki uzman psikologları bulmak ister misiniz? Tavsiyepsikolog.com.tr adresinden bulunduğunuz il ve ilçeyi seçerek alanında uzman psikologların özgeçmişini, branşlarını ve iletişim adreslerinizi bulabilirsiniz. Üstelik ücretsiz randevu talebinde bulunabilirsiniz.